Desert placinta dobrogeana

de -Licurici- in Dulciuri, 8 Mar 2019 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Pentru aluat:
      • 200 g faina + suplimentar
      • 2 oua;
      • un praf de sare;
      • 60g unt.
    • Pentru umplutura:
      • 300g branza de vaci;
      • 2 oua;
      • 2 linguri smantana;
      • 5 linguri zahar tos;
      • un pliculet zahar vanilinat Dr. Oetker;
      • 2 linguri gris;
      • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala;
      • un praf de sare.
    • Suplimentar:
      • 50 g unt (pentru uns tava si deasupra placintei);
      • 2 linguri zahar brun.

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana:

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.

 Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire.

Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul cat se poate de bine, apoi se impaturesc in 3, se acopera cu foaie de prospetime si se baga in frigider pentru alte 30min.

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 foi.

Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele si se lasa putin la rece.

Foile se intind subtire.

Se unge cu unt o tava, se pune prima foaie, umplutura si a 2-a foaie.

Ultima foaie se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se unge cu unt topit si se presara zahar brun pe deasupra.

Se baga la cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 35-40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat turnat