Desert prajitura Buturuga

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Noi 2017 | 7363 vizualizari

 

Imi amintesc din copilarie ca ne facea mama, bunica, acest desert, era foarte aspectos....si ma tot chinuie talentul sa fac si eu aceasta buturuga...Uite ca in cinstea lui Mos Andrei si 1 Decembrie, am pus de-o buturuga, cate un ciot pentru fiecare zi de sarbatoare..... La multi ani, Andrei si Andree ! La multi ani, noua tuturor !

 

INGREDIENTE

  • Rulada 1, tava dimensiuni 24/32 cm
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Rulada 2 ,tava dimensiune 20/28 cm
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Crema
  • 230 g unt cu peste 80 % grasime
  • 4-5 linguri sos de ciocolata ( vezi reteta sos de ciocolata pentru diverse creme)
  • Gem de caise
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Buturuga:

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza tava cu hartie de copt se pune compozitia in tava se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca si se desprind marginile de hartia de copt. Scoatem tava din cuptor, umezim blatul de lucru cu apa rece, scoatem din tava si asezam peste blatul umed si incepem sa rulam cu hartie cu tot, lasam sa se raceasca, apoi scoatem hartia.

Crema : Untul la temperatura camerei il mixam bine pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din sosul de ciocolata si mixam dupa fiecare lingura. 

Asamblare : cele doua rulade le umplem cu gem de caise, taiem capelete ambelor rulade, apoi rulada mica o taiem in doua , taietura sa fie pe diagonala, de va vedea in fotografie. Asezam pe o suprafata dreapta, eu am folosit o tava, pe care am intors-o invers. Asezam rulada mare si cele doua jumatati in asa fel incat sa dam forma unei buturugi, imbracam totul cu crema si formam niste striatii care sa imite scoarta de copac, am facut si niste mici floricele cu poshul si cam asa sta treaba cu buturuga..... La multi ani, Andrei si Andree ! La multi ani, noua tuturor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata