Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Aug 2021 | 6039 vizualizari

 

E o prajitura care-mi place foarte mult. Am marit un pic gramajele la ingrediente si am adaptat-o la o tava mai mare, in plus am adaugat inca o foaie de blat.

 

INGREDIENTE

  • Foi blat alb ( tava cu dimensiuni de 35?25 cm )
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Foi blat maro
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • Crema de nuci
  • 400 g nuci macinate
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g zahar
  • Gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita:

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte.

Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

Foi blat maro. Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina, cacaoa si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

 Crema de nuca : Intr-o cratita de inox am pus nuca, zaharul si laptele, am asezat cratita pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, mai pe romaneste pana s`o umflat ''tarata-n'' nuca.....mai si glumim...

Asamblare : Pe o tava am asezat foaie maro, am intins gem de caise, peste gem am asezat foaie alba, am presat putin, apoi am intins crema de nuca, peste crema foaia maro, am presat, apoi am adaugat foaia maro, am intins gemul de caise si la final am asezat foaia alba. Deasupra am glazurat cu ciocolata topita. Am bagat la congelator pentru o ora prajitura ca sa o pot taia mai usor....caldura mare moncher, e de stat la piscina nu la bucatarie...:)))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)