Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

de Catalina L in Prajituri, 28 Feb 2018 | 2473 vizualizari

 

Este o reteta veche elaborata de carmelitele din Sevilla.
Legenda spune ca persoana care ofera "aluatul  de baza" trebuie sa ureze noroc si sanatate.
Va rebuiesc 10 zile pentru a fabrica prajitura, fara frigider sau aparate moderne.
Traditia vrea ca sa oferim cuiva "aluatul  de baza" ramas.
Prajitura trebuie apoi inceputa joi ca s-o terminam sambata. Adaugam treptat ingredientele si o lasam intr-un loc cald si uscat acoperita cu un prosop curat.
Am primit "aluatul de baza " de la o prietena. Am urmarit reteta ei numai in ultima zi am modificat ingredientele: fructe uscate, confiate dupa gustul meu.
A iesit foarte buna, va recomand sa-ncercati si sa nu va descurajati.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/prajitura-carmelitelor-din-sevilia.html

 

INGREDIENTE

Am utilizat ca masura un pahar de 15 cl (puteti utiliza o cana de 25 cl) Daca vreti sa-ncepeti lantul : amestecati 200 ml de lapte cu 125 g de faina si 100 g de zahar Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca 1 zi la loc cald si uscat. Apoi sau daca ati primit "aluatul de baza" aveti nevoie de:

  • 2 pahare de zahar tos
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de lapte

Pentru prajitura (ziua 10)

  • 2 pahare de faina
  • 2/3 pahar de zahar tos
  • 1 pahar de lapte
  • 2/3 pahar de ulei
  • 1 pahar de alune de padure intregi
  • 2/3 pahar de coaja de lamaie confiata
  • 1/3 pahar de bucatele de ciocolata
  • 2 ou
  • 1/2 pachet de praf de copy
  • rom o lingura (sau esenta)
  • migdale feli

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura carmelitelor din Sevilia:

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza "

In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata.

Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM.

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat.

Ziua 2- Vineri : amestecati cu o lingura din lemn. Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 

 Zilele 3 si 4 -  Sambata si Duminica : Nu atingeti.

 Ziua 5- Luni : nu va-ngrijorati daca amestecul pare gros si tare.

Turnati deasupra un pahar de lapte, 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECATI.- poza 5

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat la temperatura camerei.

 Ziua 6- Marti :  amestecati bine cu o lingura din lemn (poza 6). Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 Zilele 7, 8, 9- Miercuri, Joi, Vineri : Nu atingeti !

Ziua 10- Sambata : iata aluatul obtinut- poza 7

Amestecati si impartiti-l in 3 parti egale- poza 8.

2 parti le dati la 2 persoane urandu-le Noroc si Sanatate.

In partea a 3a ramasa adaugati praful de copt amestecat cu cele 2 pahare de faina, zaharul, laptele si uleiul.

Amestecati bine, adaugati ouale treptat, romul, coaja confiata de lamaie taiata bucatele, ciocolata si alunele intregi.

Ungeti forma si presarati migdalele  confiate pe fund.

Varsati compozitia in forma unsa si coaceti timp de 30-35 minute in cuptorul incalzit 180°C.

Verificati cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura carmelitelor din Sevilia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Catalina L 1

01.03.2018, 16:34

nu Simona este ca un chec, aluatul de baza il pui sambata in 2 borcanele si le acoperi cu o panza sau in cutii de plastic. Mie mi- l-a dat luni si am inceput s-o fac joi. Se pastreaza fara grija cateva zile de sambata pana joi. Incercati , va recomand rezultatul este surprinzator

Rocsi 1

02.03.2018, 20:17

Bravo Catalina! Ai o rabdare de aur, sincer! As vrea o bucatica din prajitura asta, ca eu sigur nu am rabdare atatea zile!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:33

Cata rabdare sa ai sa faci asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cirese si iaurt