Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan

de Catalina L in Prajituri, 10 Ian 2021 | 6017 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
O varianta personala :) cu foi de pandispan, crema de ciocolata neagra 85% si mascarpone si fara zahar rafinat.
Pentru foile de pandispan, va propun sa faceti reteta dvs obisnuita. Eu am facut 3 blaturi fine cu indulcitor natural in loc de zahar ca pentru o rulada, pe care le-am taiat apoi dupa forma dorita.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-carpati-cu-foi-de-pandispan.html

 

INGREDIENTE

  • 3 blaturi fine génoise/rulada

Crema:

  • 125 gr de ciocolata neagra 85%
  • 75 gr de lapte
  • 2 gr de cafea ness /1 pachetel
  • 200 gr crema lichida pentru frisca
  • 30 gr indulcitor natural érythritol
  • 150 gr de mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan:

Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in  3-4 parti egale (taiati marginile inainte).

Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.

Am obtinut deci 6 bucati de blat fine si 3 mai groase. Am montat 2 prajituri, una cu 6 foi si una cu 3 foi. Daca o faceti a 2-a zi inveliti in film fiecare bucata de blat sa nu se usuce.  

Pregatiti crema: Topiti ciocolata cu laptele la bain marie. Amestecati bine. Bateti crema cu indulcitorul. Adaugati cafeau si mascarponele si bateti pana obtineti o frisca.  Incorporati ciocolata racita si frecati pana obtineti o crema onctuoasa. O puteti utiliza imediat.  

Montati prajitura :

Am inceput prajitura compusa din 6 parti de blat fine.

Puneti un blat, insiropati-l cu cafea rece , etalati un strat de crema. Repetati pana la al 6-lea blat . Puneti-l si apasati bine (nu-l insiropati). Taiati  in 3 bucati egale (taiati marginile daca trebuie).  

Luati o bucata si intoarceti-o la 90 °C (se vad dungile). 

Taiati-o in 2 pe diagonala. Formati apoi triunghiul (taiati baza lui daca trebuie), ungeti cu crema ca sa lipiti cele 2 parti taiate. Decorati cu crema apoi exteriorul fiecarei prajituri.   Repetati procedeul cu cele 2 bucati ramase. Aveti in acest moment 3 triunghiuri groase. 

Presarati nuca de coccos rasa deasupra si dati-le la rece o jumatate de ora.

Scoateti si taiati-le in 2 in grosime .  Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi frumoase cu 6 straturi.  

Cum imi ramea crema am procedat la fel cu cele 3 blaturi de crema mai groase.

Un blat insiropat, crema deasupra, blat insiropat, crema , acoperiti si presati cu ultimul blat. Taiati apoi in 3 parti egale.  

Intoarceti fiecare parte la  90°C (sa vedeti dungile) si taiati-le in 2 in diagonala.

Formati triunghiurile lipind cele 2 parti cu crema.  Decorati exteriorul cu crema si presarati nuca de cocos. Idem dati la rece si dupa jumatate de ora le puteti taia in 2 in grosime.

Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi mai micute cu 3 straturi.  

Iata ca sunt gata, tare de efect si delicoase!  

TIPS-URI

1

retea video aici: https://youtu.be/Q02egsV3SlU

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu miere si crema de gris