Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni

de diaconta in Prajituri, 1 Mai 2018 | 2964 vizualizari

 

Sunt convinsă că şi vouă vă rămân mereu albuşurile de ou nefolosite şi probabil le păstraţi la congelator.
Cum la curăţenia de primăvară am dereticat şi prin congelator, aşa că am pregătit o prăjitură fără prea mari pretenţii dar foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

Blat (tava de 20x25 cm):

  • 9 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa1 lingura zeama de lamâie
  • 3 linguri ulei
  • 270 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema de capşuni:

  • 300 g capsuni
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Ganache de ciocolata neagra:

  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni:

Am pregatit blatul.

Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire.

Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt.

Am luat câteva linguri din compozitie si am amestecat-o cu cacao.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am alternat cele doua compozitii.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema de capsuni, am pus capsunii cu siropul în blender si am obtinut un piure.

Amidonul l-am dizolvat cu putina apa rece si l-am pus peste piureul de capsuni.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat compozitia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am luat 3 linguri din piureul de capsuni si l-am pus peste blat.

Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o usor în piureul de capsuni ramas.

Am pus si crema de capsuni peste blat  si am pus la frigider.

Ganache-ul de ciocolata se pregateste foarte usor.

Am înfierbântat smântâna pentru frisca, fara a o fierbe, apoi am pus ciocolata rupta bucati.

Dupa ce ciocolata s-a topit, am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.

Dupa ce s-a racit, dar a ramas înca destul de fluida, am glazurat  prajitura, iar restul ciocolatei am pus-o la frigider.

Dupa ce a început sa se întareasca, am scos-o de la frigider, am mixat foarte putin si am ornat cu ea prajitura.

S-aveţi poftă !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de ciocolata