Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Oct 2018 | 4325 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor
https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-mere-si-crema-de-vanilie-87978.html. Am schimbat crema, cate ceva la modul de pregatire al merelor, dar si la glazura de ciocolata. 
Eu am mancat din prajitura ei la tara, numai ca atunci o facuse si ea in alt fel - cu crema de lapte - si mi-a placut foarte mult. Ce nu prea mi-a placut la prajitura mea au fost biscuitii, care au fost prea subtiri, cred, si au cam disparut din peisaj :D . Merisor a avut cu siguranta niste biscuiti mai buni. 

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 l lapte
  • 165 g faina
  • 200 g unt
  • In plus:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 450 g biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • Dimensiune tava: 25/25 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata:

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita de scortisoara.

Se pregateste crema: ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie intr-un vas. Se incorporeaza laptele si faina, apoi se adauga untul taiat bucatele. Se pune vasul la foc si se mesteca in el cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Se asaza un strat de biscuiti intr-o tava, se toarna jumatate din crema, se pune inca un strat de biscuiti, se adauga merele calite, inca un strat de biscuiti, cealalta jumatate de crema si din nou biscuiti.

Se topeste ciocolata, amestecand-o cu laptele pentru a se topi mai usor, apoi se intinde peste prajitura.

Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie