Desert prajitura cu branza si ananas

de oanapl in Prajituri, 30 Oct 2017 | 7425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 cutie ananas cubulete
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si ananas:

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in pungi si le introduci in congelator. Le lasi pentru 30 de minute.

 Intre timp, amesteci branza cu ouale batute cu zaharul, grisul si esenta de portocale. Pui ananasul scurs bine de zeama si omogenizezi. Asezi hartie de copt in tava. Scoti o bila de aluat din congelator si o dai pe razatoarea mare pe fundul tavii (cat mai uniform). Intinzi compozitia de branza si razi deasupra cealalta bila de aluat. Introduci tava in cuptorul incins pentru circa 50 de minute. Lasi prajitura sa se raceasca, presari zahar pudra si o tai bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni