Desert prajitura cu cirese si rubarba

de mirela0911 in Prajituri, 17 Iun 2018 | 4254 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul cireselor si am luat si rubarba, am zis sa fac o prajitura pufoasa cu aceste ingrediente, prajitura care merge perfect si la "picnicul bucatarasilor"!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana cu ulei
  • 1 cana cu lapte
  • 2 cani cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana cirese
  • 1 tija rubarba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese si rubarba:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ciresele se spala si se curata de samburi. Rubarba se spala, se curata si se taie in bucatele mici.

Se asaza peste compozitie ciresele si printre ele se pun bucatile de rubarba. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 35-40 de minute).

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

2

Se pot folosi cu succes orice alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere