Desert prajitura cu cocos si ananas

de Lau in Prajituri, 5 Ian 2020 | 4294 vizualizari

 

M-am ispirat de la Gaby(papabun)
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 1 varf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 gananas din compot
  • 250 ml frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de vanilie
  • 5 linguri nuca de cocos
  • Ornat
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cocos si ananas:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 pe orizontala.

Crema-ananasul scurs de sirop, il pisam cu blenderul pana ce otinem piure nu foarte fin.

Mixam smantana cu frisca pana ce are consistenta dorita, adaugam creama de vanilie, piureul de ananas, nuca de cocos si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt adaugam prima foaie de blat (putem insiropa cu compotul de ananas), adaugam 1/2 din crema a 2 foaie de blat si restul de crema, presaram nuca de cocos si dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Negresa