Desert prajitura cu crema de mascarpone

de RodicaSuar in Retete Montare D’oro, 30 Noi 2018 | 2317 vizualizari

 

Blat



Avem nevoie de:

-6 albușuri de ou

-3 gălbenușuri

-6 linguri de zahar

-6 linguri de ulei

-4 linguri de faina

-2 linguri de nucă măcinată

- un praf de copt

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 albușuri de ou
  • 3 gălbenușuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de nucă măcinată
  • un praf de copt
  • Crema
  • 3 gălbenușuri
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 125 grame de mascarpone
  • 125 grame de unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 200 ml frișcă lichidă
  • un pic de nucă măcinată
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone:

Pentru pregătirea blatului batem albușurile tare cu zahărul, turnam uleiul cate putin, adaugam gălbenușurile peste albușurile bătute spuma. Amestecam faina, nucă măcinată, praful de copt și le turnam peste albușurile bătute spumă. Bagam blatul in cuptor pentru 30 de minute.

Pregătirea cremei: amestecam gălbenușurile cu zahărul, laptele și făină, fierbem crema la foc mic.

După ce se răcește crema, punem unt câte puțin și mixam bine, in crema obținută adăugăm mascarpone și esența de vanilie.

Asamblarea prăjiturii:  Peste blatul racit punem crema cu mascarpone, iar deasupra se pune frișcă bătută și nucă măcinată. Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Bradut de Craciun