Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 24 Aug 2021 | 6911 vizualizari

 

"Retete de suflet"
O prajitura spornica si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
  • faina cat cuprinde ( aprox.900 g)

Ingrediente crema:

  • 1 tableta de ciocolata cu lapte ( 100 g)
  • 1 tableta de ciocolata cu crema de capsuni ( Laura)
  • 900 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 5 linguri cu faina
  • 200 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata:

Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta se topeste. Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta crema, adaugam untul si mixam. Crema nu este foarte groasa momentan, dar dupa ce sta o noapte la frigider, se va intari.

Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele. 

Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam amoniacul stins in otet . Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

Impartim aluatul in  5 parti si intinden foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini.

Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Portionam a doua zi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane