Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru

de Catalina L in Dulciuri, 15 Sep 2017 | 5885 vizualizari

 

O reteta autentica cipriota, o prajitura delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/prajitura-cu-gris-si-migdale-cipru.html

 

INGREDIENTE

am utilizat ca masura un pahar de 150 ml

  • 1/2 pahar de unt topit si racit
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de griș de grâu foarte fin pentru cușcuș (couscous)
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pahar de migdale macinate
  • 4 linguri de lapte
  • migdale intregi cu tot cu coaja

Sirop:

  • 1 pahar de apa +1 pahar de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru:

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.

Amestecati bine.

Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa.

Turnati intr-o tava unsa (20/30 cm).

Decorati cu migdale intregi.

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 de minute.

Intre timp, pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.

Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.

Turnati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca vreti o prajitura mai mare, in reteta originala masura era o cana de 250 ml. Trebuiau 3 oua si pentru sirop trebuia o cana si jumatate de zahar si o cana si jumatate de apa - 45 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni