Desert prajitura cu gutui

de oanapl in Prajituri, 2 Sep 2017 | 11156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari
  • 3 oua
  • 150g zahar + 3 linguri
  • 3 linguri cacao
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 lingura ulei
  • esenta de lamaie
  • Scortisoara
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gutui:

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar.

Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. Adaugi uleiul si esenta si mixezi.
Adaugi scorțișoara, cacao și faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul si amesteci cu ajutorul unei linguri de lemn pana se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce gutuile s-au inmuiat, le strecori de apa, le lasi sa se raceasca si le asezi intr-o tava tapetata cu unt.
Torni aluatul peste gutui si amesteci usor.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 50-55 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi prajitura sa se raceasca, o pudrezi cu zahar si o tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gutui