Desert prajitura cu merdenchi si rubarba

de Panacris in Prajituri, 29 Mai 2019 | 1678 vizualizari

 

O prăjitură simplă și banală, transformată într-o curiozitate cu ingrediente inedite ;) : rubarbă și merdenchi ( melasă din struguri, un inlocuitor natural al zaharului!) ;) Merdenchi găsiți aici https://bunatatidinnatura.ro/
 O nouă rețetă minunată pentru provocarea "retete pentru mese in familie". ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Merdenchi ( melasă din struguri a la Bunătăți din natură, https://bunatatidinnatura.ro/!) 100 ml,
  • Ulei de floare soarelui presat la rece SanoVita 21 de linguri,
  • Băutură din orez SanoVita 21 linguri,
  • Făină albă de grâu cca. 500 g,
  • Praf de copt cu șofran Dr: Oetker 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
  • Oțet de mere ½ linguriță,
  • Rubarbă cca. 3 tije,
  • Lichior de mentă a la Bunătăți din cămară, cca. 100 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu merdenchi si rubarba:

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;)  cca. 10 minute.

Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă alternând uleiul și băutura de orez. După ce s-au încorporat bine se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.

Pe blatul din tavă se pun bucățile de rubarbă, apoi se introduce tava cu prăjitură la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit, cca. 200 grade, ptr cca. 20 de minute, și încă 25 minute la foc mic, cca. 150 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se taie după preferință! 

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu merdenchi si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RODIMUR 1

30.05.2019, 09:04

Nu știam ce este merdenchi, dar acum, că am aflat, cred că mi-ar plăcea... Văd că s-au înmulțit rețetele cu rubarbă, așa că va trebui să caut materia primă (care se găsește mai rar) și apoi și o idee, ca să încerc și eu...

vasimur 1

30.05.2019, 09:17

Rocsi 1

30.05.2019, 20:19

Nu stiu de ce nu m-am imprietenit cu rubarba, dar cred ca ati savurat fiecare bucatica de prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone