Desert prajitura cu mere

de oanapl in Prajituri, 30 Mar 2021 | 4737 vizualizari

 

Aceasta este o prăjitură rapidă, delicioasă și foarte ușor de pregătit. 

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 4 mere mari
  • 4 ouă
  • 16 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • zeama de la o lămâie
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi la prima treaptă, până când se încorporează bine.

Cureți merele de coajă, le tai în 4 și scoți cotorul apoi le tai cubulețe. Pui peste mere 3 linguri de făină și amesteci bine, pentru a putea distribui ulterior, cât mai bine merele în aluat. Le pui peste aluat și amesteci bine.

Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și cu unt pe margini și nivelezi prăjitura.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.

Se lasă să se răcorească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar