Desert prajitura cu mere

de Lau in Prajituri, 4 Aug 2021 | 2318 vizualizari

 

retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 160 g faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie.

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Adaugam untul opit si racit, laptele si mixam cat sa se incorporeze, adaugam faina cu praful de copt, coaja de lamaie.

Amestecam cu o paleta pana ce s-a omogenizat compozitia, adaugam merele scurse de zeama si pernutele de ciocolata.

Amestecam pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 50-60 min pana ce se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem pe un platou si o taiem felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci