Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

de katty in Prajituri, 12 Feb 2018 | 6180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 8 linguri apa
    • 8 linguri zahar
    • 8 linguri ulei
    • 3 galbenusuri
    • 8 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    Bezea:
    • 3 albusuri
    • un praf de sare
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri nuca macinata
    Umplutura de mere:
    • 1 kg mere
    • 2 linguri zahar
    • 1-2 linguri zeama de lamaie
    • scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci:

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata. Lasam merele sa se raceasca.
Punem intr-o craticioara la foc apa, zaharul si cacaua. Amestecam pana se infierbanta si zaharul se topeste, dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, sarea, galbenusurile,  faina, bicarbonatul si praful de copt. Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 180 de grade C, pentru 20  minute.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Cand bezeaua este gata, adaugam nuca macinata si amestecam usor.
Scoatem tava, intindem merele  intr-un strat uniform, apoi adaugam bezeaua. Reducem temperatura la 160 grade C si introducem tava inapoi pentru 45 de minute. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata