Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2019 | 6590 vizualizari

 

Delicioasa si rapida, asa cum imi place mie!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte
  • 200 ml Creme Patisserie de la Meggle + 4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri gem de caise
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 100 g nuca coapta si maruntita.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.

Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.

Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.

Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava folosita a fost una de yenna mica de 22/27 cm, daca aveti tava mare, dublati cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere