Desert prajitura cu nuca si crema de oua

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 86489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • Crema de oua:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g margarina(unt)
  •  Glazura:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema de oua:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.

Galbenusurile se freaca bine cu zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi margarina(unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.

Albusurile se bat spuma tare pe aburi cu 100 g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

27.10.2010, 08:01

Mmmm,ce bine arata

babi5 1

27.01.2014, 17:03

dya28 1

29.11.2014, 20:53

buna seara azi am facut aceast abrajitura a esit buna dar undeva la crema cred ca nu ati scris ceva complet se face crema de galbenusuri pe aburi sau direct pe flacara undeva crema nu a esit cum vream

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata si nuca