Desert prajitura cu prune si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 26 Oct 2018 | 4881 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura simpla, cu prune, aroma de scortisoara, dar din care tot tai cate o bucatica sa mananci, cand treci pe langa ea. Simplitate delicioasa, cum imi place mie sa ii zic. Inca sunt prune pe piata, deci o puteti pune in practica in week-end!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 8-10 prune mai mari si nu foarte moi
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune si mascarpone:

Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine.

Cerneti faina, o adaugati peste compozitia de mai sus cu praful de copt, scortisoarea si sarea. Le invartiti bine cu o paleta. La final puneti si vanilia. Taiati 4-5 pune in cubulete mici, le incorporati in compozitia obtinuta.

Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda cu diamentrul de 23 cm. Turnati compozitia de prajitura, o nivelati. Celelalte prune le taiati felii pe lung, le asezati deasupra.

Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte o scoateti. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca, apoi o portionati si serviti. Este grozava simpla, cu o cafea/ceai/lapte sau de luat la pachet. Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale