Desert prajitura cu ricotta si smochine

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 3870 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide
  • 3 linguri coniac
  • 250 g ricotta
  • 50 g gris
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri gem de caise
  • 6-7 smochine pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si smochine:

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.

Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.

Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.

Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.

TIPS-URI

1

Poti inlocui branza ricotta cu branza de vaci data prin sita si scursa.

2

Poti coace smochinele pentru decor sau le poti trage in tigaie cu putin unt si zahar, daca nu vrei sa le folosesti crude pentru decor.

3

Poti folosi ce fructe vrei pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

madi_marin 1

15.10.2017, 18:24

arata foarte bine! adooor smochinele!

xana 1

17.10.2017, 18:23

Ce bine arata!

mihaelar63 1

13.09.2018, 12:13

Este o prajitura de vis ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza