Desert prajitura cu rubarba

de Catalina L in Prajituri, 6 Aug 2017 | 2304 vizualizari

 

O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/prajitura-cu-rubarba.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de rubarbă
  • 100 g de zahar + 100 g de zahar
  • 200 g de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 3 oua
  • 200 g de branza ricotta
  • 60 g de pudra de alune
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Incalziti cuptorul la 180° C.

Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de 15-20 minute. 

Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.

Taiati restul de rubarba curatata, in bucatele mici.

Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.

Lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.

Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati bucatelele de rubarba racite.

Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.

Dati la cuptor la 180° C, timp de 35 minute.

Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.

Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes.

Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril inainte de a o taia in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita