Desert prajitura cu rubarba

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2019 | 3377 vizualizari

 

Am tot vazut prajitura cu visine a lui Motan si cum primisem rubarba, am hotarat sa pregatesc prajitura aceasta dar inlocuind visinele cu rubarba. Pot sa spun ca a iesit o minunatie de prajitura ce va trebui repetata curand. Multumesc pentru reteta, Motanel! :-*

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg pline cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g rubarba
  • 1 lg faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte.

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma lucioasa ca de bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula.

Faina alba se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare de jos in sus. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Deasupra se asaza bucatile de rubarba care au fost amestecate cu 1 lg de faina. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pt cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea la final. Se scoate prajitura pe un gratar si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rubarba cu orice fructe preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800