Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci

de katty in Prajituri, 14 Dec 2017 | 7267 vizualizari

 

Vesnica prajitura de post cu gem facuta intr-o alta combinatie de arome.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri gem de afine
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • nuci rupte bucatele
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci:

Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam.

Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (45 minute). Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel