Desert prajitura inteligenta

de Lily_Musat in Prajituri, 1 Feb 2011 | 76685 vizualizari

 

Se numeste prajitura inteligenta pentru ca dintr-un aluat moale pe care il punem intr-o tava la cuptor iese o prajitura care isi separa singura blaturile si crema in cuptor. Nici eu nu am crezut pana nu am incercat sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr margarina rama
  • 225 gr faina
  • 2 linguri de apa
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 gr zahar 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura inteligenta:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul.

In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut in cuptorul cu microunde (lasam la racit dinainte). Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de vanilie, faina, laptele caldut, si albusurile de ou  batute spuma tare.

Ungem o tava de cca 30/24 cm cu margarina si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, si o bagam la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la 150 grade, pe gratarul din mijloc.

Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere si caramel