Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 22 Ian 2019 | 2823 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat prea mult cu aluatul si cu umplutura si nu a mai iesit asa de frumoasa ca a ei, dar a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 700 g branza pufoasa
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide:

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele, esenta de vanilie, cacaua, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu o spatula de silicon cu albusurile mixate cu zahar.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ aluatul si umplutura.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel