Desert prajitura Opera

de madi_marin in Prajituri, 22 Mar 2020 | 10787 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Foi :

  • 6 ouă
  • 6 albuşuri
  • 250 g migdale
  • 20 g cacao neagră
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 50 g făină
  • 20g zahăr zos
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 50 g unt gras 80%

Ganache de ciocolată :

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt gras 80%

Crema de cafea :

  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 3 linguri de apă
  • 300 g unt gras 80%
  • 2 pliculeţe de cafea solubilă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Sirop de cafea :

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 2 pliculeţe cafea solubilă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Opera:

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul.

        Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.

        Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă. Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.

        Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca. 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.

Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline.

Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul. Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă. Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.

Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul. Se dă la răcit.

Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao.

Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Opera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu lapte de cocos