Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iun 2019 | 4471 vizualizari

 

Pufosenia intruchipata, plina ochi de caise si nectarine aromate, un desert savuros, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 270 gr. zahar fin
  • 270 gr. faina patiserie
  • 150 gr. smantana
  • 100 ml ulei( struguri)
  • 100 gr. unt( topit)
  • 1/2 plic praf de copt
  • vanilie( dupa gust)
  • un praf de sare
  • bucati de caise si nectarine( dupa dorinta)
  • zahar pudra vanilat( decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine:

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste albusurile ramase in bolul de mixat.

Faina se cerne se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie si se mixeaza usor.

La final se adauga spuma de albus pastrata si se incorporeaza prin invaluire cu un tel.

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia, apoi deasupra se pun bucatile de fructe.

Prajitura se coace timp de  aprox. 50 de minute la 180 de grade C.

Se taie prajitura numai atunci cand s-a racit, si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins simple