Desert prajitura pufoasa cu mere

de nico_nico in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4338 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 150 ml apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.(sau 20 gr drojdie dizolvata în puțina apa calduta )
  • UMPLUTURA:
  • 1-1,5 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom (optional)
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu mere:

 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura apoi a doua foaie. Daca mai ramane coca, faci grilaj deasupra.
 Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand e gata coapta, o lasi la racit si pui zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere