Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

de mihaelar63 in Prajituri, 14 Sep 2018 | 3404 vizualizari

 

 Aceasta prajitura este una rapida ce poate fi preparata chiar de un incepator. Reteta initiala prevedea lapte pe care l-am inlocuit cu iaurt grecesc. Afinele s-au transformat intr-un jeleu placut acrisor. Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase. Pe langa mere am folosit fructele ce sedeau stinghere pe masa. Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Caramel :
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr unt
  • Blat :
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar aromatizat cu portocale si ghimbir
  • 150 gr ulei floarea sorelui
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 350 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf copt
  • 1 varf praf de sare
  • 1 varf pudra de turmeric
  • 100 gr fulgi migdale
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 300 gr afine 
  • 200 gr mango
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine:

Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala.

Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici.

Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid.

Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata.

Preincalziti cuptorul.

Distribuiti in tava merele, afinele si mango.

Presarati din belsug cu pudra de scortisoara.

Dati tava la cuptor sa se inmoaie fructele pana preparati aluatul.

Se sparg ouale, fiecare separat, succesiv, pentru a le verifica prospetimea.

Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma. Adaugati si zaharul in ploaie, mixand in continuare. Uleiul se toarna ca si la maioneza. Se amesteca si cu iaurt.

Amestecati ingredientele uscate: faina, turmericul, praful de copt, sarea, zaharul vaniliat si zaharul aromat.

Adaugati ingredientele uscate in vasul cu ingredientele umede, mixand pe viteza minima.

Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade C, timp de 40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea.

Scoateti prajitura din cuptor si o rasturnati pe o alta tava cat este calda.

Decorati prajitura cu fulgi de migdale sau nuca taiata marunt si prajita usor.

 

 

TIPS-URI

1

Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase.

2

Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.

3

Pudra de turmeric va da o frumoasa culoare galbuie blatului.

4

Puteti servi aceasta prajitura insotita de frisca sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
TARTA CU COACAZE