Desert prajitura rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 28 Ian 2021 | 2189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • prune
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)

Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta de vanilie.

Cernem faina cu praful de copt si cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia peste prune,nivelam cu paleta si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.

Facem proba cu scobitoarea,prajitura o rasturnam pe un platou,lasam sa se raceasca inainte de a indeparta hartia de copt.

Frisca o mixam impreuna cu smantana pana ce devine o crema pufoasa.

Decoram prajitura racita cu frisca si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci