Desert prajitura Spartak

de Gherca Daniela in Prajituri, 8 Ian 2019 | 45127 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa, fina si ieftina, populara in Rusia sub numele de Spartak sau Marlenka!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 150 g zahar
  • 90 g miere
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt
  • 350 -400 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 20 g amidon de porumb
  • 3 oua
  • 60 g faina
  • 120 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Spartak:

Pentru foi:

     Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele  isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si cacaoa.
     Amestecam bine cu mainile, pana obtinem un aluat omogen.
Impartim aluatul in 4 parti egale si fiecare bucata o intindem pe hartie de copt de marime 20-25cm, intepam cu furculita din loc in loc si le coacem la o temperatura  de 200°C pentru circa 5 minute.
Dam deoparte si ne ocupam de crema.

Pentru crema:
        Intr-un ibric mai marisor punem faina, amidonul, ouale si zaharul, amestecam usor cu un tel si in fir subtire turnam laptele, transferam oala pe aragaz la foc mediu si amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat o lasam sa se raceasca si la final o amestecam cu untul la temperatura camerei si esenta de vanilie dupa gust.
     Vom obtine o crema fiarta si fina.

Asamblare:

      Umplem cu crema obtinuta 3 foi, a patra foaie ramane goala. Invelim prajitura in folie de plastic si o dam la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
     Urmatoarea zi o invelim in ciocolata topita, iar pentru model trasam linii cu ciocolata alba (ne ajutam de o punga), dar ciocolata neagra sa fie inca moale, facem totul rapid.
      Dam prajitura la rece pana in momentul servirii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Spartak" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine