Desert rahat de casa

de UrsanMihaela in Dulciuri, 9 Iun 2020 | 5449 vizualizari

 

 
Am vazut cateva prezentari din acest preparat si am zis sa incerc si eu avand in vedere ca aveam in casa tot ce imi era necesar .
Zis si facut !
De atunci am repetat reteta.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru rahat :
  • 250 ml suc de portocale
  • 300 g zahar
  • 140 g amidon de porumb
  • 380 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • pentru pudrare :
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri amidon de porumb
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rahat de casa:

 

Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute  cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita.

Se ia de pe foc preparatul si se adauga si o lingurita de esenta de portocala.

Luam un vas de sticla pe care il udam si turnam compozitia noastra. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit, se taie in patratele.

Separat se face un amestec dintr-o lingura de zahar pudra cu trei linguri de amidon. Se dau bucatile de rahat prin acest amestec si se pune pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti alte fructe se poate folosi suc din acele fructe (mere, ananas ). E necesar sa se foloseaca suc natural.

2

Aveti grija ca trebuie consumat in timp util deoarece acest preparat e natural si nu tine ca si preparatul din comert. Se poate folosi si in preparate culinare ( cornulete, salam de biscuiti ).

3

Depozitarea se poate face in camara, pentru scurt timp intr - o punga de hartie sau in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rahat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cirese