Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

de Merisor in Prajituri, 27 Sep 2018 | 3468 vizualizari

 

Pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, acest Desert rapid cu struguri preparat la tigaie îți poate satisface dorința, mai ales dacă vrei și ceva cu fructe.
Când spun desert rapid, înseamnă că în maxim 30 de minute este și savurat, rece sau cald, după preferințe.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • un praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml lapte
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 ml esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 strugure alb
  • 1/2 strugure negru
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 15-20 g unt pentru uns tigaia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie:

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă.

Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos.

La final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

În general, la astfel de prăjituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt.

Însă eu preparând acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat să pun, pentru siguranța coacerii și bine am făcut.

Ungem tigaia cu unt, apoi turnăm compoziția în ea.

Înfigem pe toată suprafața compoziției, boabe de struguri albi și negri din cei mari, de masă.

Asezăm tigaia pe focul aprins, cu flacăra de intensitate medie.

O acoperim cu un capac și lăsăm desertul să se coacă, până când se rumenește ușor pe margini.

Avem grijă să ștergem și capacul când se aburește prea rău și testăm desertul cu scobitoarea.

La suprafață nu se va rumeni, însă întoarcem desertul pe partea cealaltă, după stingerea focului.

Îl mai lăsăm în tigaie 5-6 minute, cât timp pereții tigăii se vor menține încinși, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului.

Deci eu am lăsat desertul 15 minute, la foc mediu și încă 6 minute întors pe partea cealaltă, cu focul stins.

Noi l-am servit ușor cald, pudrat cu zahăr cu aromă de vanilie.

Strugurii albi s-au menținut întregi în timpul procesului termic, dar cei negri s-au înmuiat pe alocuri, colorând compoziția cu sucul lor.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smântână dulce sau frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre