Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

de xana in Dulciuri, 17 Dec 2017 | 5721 vizualizari

 

reteta de preparare a papanasilor
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 30 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1 ou
  • coaja de portocala rasa dupa gust
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 20 gr margarina
  • un praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor fierti:

reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute.

Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar si amestecam pana se rumeneste usor.

Punem o oala cu apa si un praf de sare pe foc, iar cand incepe sa fiarba, formam bilute din aluat si le dam drumul in apa. Daca este necesar, punem putina faina pe maini pentru a forma mai usor blutele. Sunt gata cand se ridica la suprafata. Le scoatem apoi cu ajutorul unei spumiere si le dam prin amestecul de pesmet si nuca.

Se servesc cu smantana sau frisca si dulceata.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

18.12.2017, 08:58

Buni!

Rocsi 1

19.12.2017, 21:38

Nu am mancat niciodata papanasi fierti, dar arata tare bine ai tai!

elucubratiiculinare 1

20.12.2017, 08:38

trebuie sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino