Desert rulada cu branza dulce si visine

de katty in Prajituri, 17 Apr 2018 | 9511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 300 gr faina
    • 150 ml lapte
    • 5 gr drojdie uscata
    • putina sare
    • 1 lingura zahar
    • 30 gr unt
    Umplutura:
    • 300 gr branza dulce
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • coaja de lamaie rasa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 150 gr visine decongelate scurse bine
    • 70 gr unt topit
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu branza dulce si visine:

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.

Impartim aluatul in 2  jumatati (vom obtine 2 rulade). Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat. Topim restul de unt.

Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse. 

 Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cea de-a doua. Ungem ambele rulade deasupra cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie