Desert rulada cu cocos, lime si visine

de Rocsi in Prajituri, 14 Apr 2021 | 3969 vizualizari

 

Combinatia de nuca de cocos cu lime sau lamaie mi se pare minunata, usor exotica as spune! Cocosul il gasim peste tot, in blat, crema si deasupra chipsuri de cocos! Foarte mult mi-a placut, iar visinele au completat totul perfect! Merge si cu alte fructe, voi decideti care doriti sa le folositi! Servita de la rece mi-a placut cel mai mult! Asa ca, daca va place si voua cocosul, trebuie sa va apucati de treaba!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat)
    • 3 albusuri
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 2 linguri nuca de cocos
    • 3 linguri faina de cocos
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema de cocos:
    • 300 ml lapte de cocos
    • 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
    • 3 linguri potrivite amidon
    • 60 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 3-4 linguri zeama de lime
    • 150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece)
    • chipsuri de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu cocos, lime si visine:

Blatul:

Intr-un bol separati ouale.

Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati.

Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucuioasa.

Incorporati galbenusurile, apoi laptele si uleiul.

Adaugati nuca de cocos, praful de copt, amestecati usor cu o paleta.

La final incorporati faina de cocos si vanilia.

Faceti totul cu miscari lente, pana faina este complet incorporata.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.

Turnati compozitia, o nivelati.

Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 grade, pentru 13-15 minute.

Cand este gata, scoateti blatul din cuptor.

Il desprindeti cat este fierbinte de hartie si il rulati. Il inveliti intr-un prosop de bucatarie umed si il lasati sa se raceasca. Crema de cocos: Intr-o cratita puneti laptele de cocos, indulcitorul si amidonul. Amestecati pana ce, acesta din urma se dizolva. Transferati cratita pe foc, la foc mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, puneti ciocolata si amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu o folie, o dati la rece. Smantana rece o mixati pana devine usor spumoasa, apoi puneti crema de cocos rece. Adaugati coaja de lime si mixati, pana obtineti o crema spumoasa.  La final puneti zeama de lime si amestecati usor cu paleta. Opriti 3-4 linguri de crema pentru imbracat rulada. Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Pe o margine asezati visinele una langa alta, apoi rulati strans. Inveliti rulada in folie alimentara, o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. O scoateti de la rece, o imbracati cu crema oprita. Deasupra decorati cu felii de lime si chipsuri de cocos. Portionati si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu cocos, lime si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie