Desert rulada cu smochine si unt de arahide

de costi7hector in Prajituri, 16 Oct 2019 | 2530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri apa rece,
  • 75 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci,
  • 100 g smochine,
  • 75 g coacaze,
  • 100 g unt de arahide,
  • 1 ou,
  • 50 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu smochine si unt de arahide:

Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute.

Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la viteza mica,pana se omogenizeaza.La sfarsit se adauga cacaua si se mai amesteca circa 1 minut. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se toarna aluatul uniform, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10-12 min.Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o bucată de hârtie de copt. Se unge suprafața cu apă rece și se lasa la răcit timp de 10 minute. După aceasta se îndepărteaza hârtia de copt de pe suprafața lui și se ruleaza sub formă de ruladă (cu tot cu hârtia, pe care l-am răsturnat). Se lasa la racit complet.

Intre timp se pregateste umplutura. Se mixeaza branza de vaci cu untul de arahide si cu zaharul. Se adauga oul, se mixeaza, apoi se adauga smochinele si la sfarsit coacazele, amestecand usor cu o lingura.Se desface blatul racit si se unge cu crema de branza.Se ruleaza in forma de rulada si se inveleste in hartie de copt. Se da la rece pentru o ora. Pentru glazura: se marunteste ciocolata, se pune intr-o punga de plastic si se scufunda in apa fierbinte pana se topeste. Se glazureaza rulada taind un coltisor al pungii.

Se serveste cu pofta alaturi de o cafeluta sau un ceai cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu smochine si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie