Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Oct 2021 | 2795 vizualizari

 

Iar am ''o tona '' de abusuri stranse si am zis sa le mai fac de petrecanie. Cum nu aveam chef de ''fonfleuri'' am trantit o rulada cu blat din albusuri , umputa cu gem de caise si nuca prajita.

 

INGREDIENTE

  • 275 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • gem de caise
  • nuca prajita si macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca:

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si am turnat uleiul ca la maioneza. Faina am cernut-o si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am incins cuptorul la 170 grade, am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat compozitia si am bagat tava in cuptor, pentru cca 12-15 min. Am scos tava din cuptor, am scos blatul din tava peste blat am asezat o alta hartie de copt si apoi am intors invers foaia, am desprins hartia de copt, apoi am rulat blatul si am lasat sa se raceasca. Apoi am intins un strat de gem, am presarat nuca si am rulat foaia. Deasupra am uns in strat subtire cu gem si am presarat nuca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune si nuci