Desert salam de biscuiti reteta de post

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 4165 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Fetitei mele ii place tare mult salamul de biscuiti, asa ca saptamana trecuta i-am pregatit unul de post.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 420 g biscuiti vanilati simpli
  • 320 g rahat
  • 100 g nuca
  • 400 ml compot de pere
  • 50 g margarina de post
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar (sau dupa gust, in functie de compot)
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti reteta de post:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca.

Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina, cacaua, zaharul si esenta de rom. Se amesteca totul si se pune craticioara pe foc, pana cand compotul atinge punctul de fierbere. Se toarna apoi peste ingredientele din castron. Se amesteca totul bine,  dupa care se intinde compozitia peste o folie, se ruleaza in aceasta si se modeleaza sub forma de salam. Se leaga folia la capete si se introduce salamul de biscuiti la frigider, pentru cateva ore sau pana cand se incheaga.

Se poate presara cacao peste el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bombite cu visine