Desert sarlota pariziana - reteta 500

de Catalina L in Dulciuri, 12 Dec 2017 | 3278 vizualizari

 

500 de retete alaturi de voi si de bucataras.
Va multumesc si va iubesc pe toti :)
Va propun o prajitura facuta cu capsuni proaspete vara aceasta, un deliciu parfurmat si racoritor.
Este un desert franţuzesc ? 
Originea lui vine din Anglia la-nceputul secolului XIX. "The Charlotte" era defapt o prajitura creata si denumita astfel ca omagiu al reginei Charlotte sotia lui George III.
Reteta era total diferita de cea de astazi, era un fel de pudding copt la cuptor cateva ore si umplut apoi cu fructe si sirop.
Antoine Careme primul bucatar celebru va transforma acest desert englezesc intr-un un produs de top al patiseriei franţuzeşti.
L-a denumit "Charlotte à la parisienne" dar cativa an mai tarziu lucrand la curtea tarului rus Alexandru I l-a redenumit in "Charlotte à la russe" ( Şarlotă rusească ) nume care a ramas oficial si astazi.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/sarlota-pariziana.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de sirop de capsuni
  • 6 foi de gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 40 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 24 piscoturi

o tava cu pereti detasabili de 23 cm

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota pariziana - reteta 500:

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final).

Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul  smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se pun piscoturile imbibate in siropul amestecat cu apa pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati jumatate peste piscoturi, puneti inca un strat de piscoturi  si acoperiti crema ramasa.

Puneti la frigider pana a doua zi.  Se scoate din forma si se orneaza cu frisca si fructe.

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana - reteta 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

13.12.2017, 19:04

Cu ce bunatate ne rasfeti azi! Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!

mirela0911 1

14.12.2017, 09:06

Ai retete minunate! Felicitari si la cat mai multe la fel de frumoase!

oanapl 1

05.01.2018, 23:07

Minunată! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca