Desert strudel cu mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Oct 2016 | 29370 vizualizari

 

Un strudel delicios, cu miros si aroma de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 1 aluat de foietaj
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • zahar pudra

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat.

Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja).

Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15 minute. Le luam de pe foc si adaugam scortisoara.

Taiem aluatul de foietaj in 4 fasii si punem in mijlocul fiecare fasii mere. Rulam si punem in tava, iar apoi portionam, crestam si fiecare strudel in parte si apoi dam la cuptorul preincalzit pentru 25 -30 de minute maixim. Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti amesteca mere cu pere daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuci prajite