Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 3271 vizualizari

 

Un desert delicios, cu capsuni romanesti parfumate, blat de biscuiti si o crema de vanilie minunata, sper sa va incante!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 460 gr. biscuiti Petite Beurre
  • 100 gr. unt
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 30 gr. faina
  • 20 gr. amidon

Decor:

  • capsuni proaspete
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni:

Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se niveleaza. Se pune tava la rece pana preparam crema:

Crema:

 Intr-un vas( bol) se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu faina si amidonul, se omogenizeaza bine.

Laptele se fierbe, se pune vanilia, dupa ce a dat un clocot se trage carticioara de pe foc si se lasa  deoparte 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de ou, se amesteca bine si se rastoarna  inapoi in vas, se lasa la foc mic sa se ingroase, se mixeaza continuu cu un tel,  se clocoteste un minut.

Cand crema este gata se scoate forma de la frigider si se pune calda peste blat. Se pune la frigider si numai cand este rece se decoreaza cu capsuni.

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o alta culoare si un alt gust, strecurati in blat o lingura de nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni