Desert tarta cu branza dulce si visine

de Rocsi in Dulciuri, 17 Iul 2017 | 6779 vizualizari

 

Imi place sa profit de aroma fructelor proaspete si sa pregatesc cat mai multe bunatati cu ele! Acum este piata plina de visine, asa ca imi fac putin de cap cu ele si pregatesc diverse deserturi delicioase. O feliuta de tarta cu branza dulce si visine va tenteaza? Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr visine + 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si visine:

Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.
Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Luam o treime din aluat, intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Intepam foaia de aluat cu o furculita.
Dam tava cu aluat, dar si aluatul oprit, la frigider.
Umplutura:
Spalam visinele, le indepartam coditele si samburii.
Le amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, vanilia si le amestecam cu o paleta.

Scoatem tava din frigider, punem umplutura peste aluat, o nivelam.
Asezam visinele din loc in loc.
Daca este surplus de aluat pe margini, il indepartam cu un cutit.
Aluatul oprit il rupem bucatele si le dam drumul deasupra. Puteti intinde o foaie si sa faceti un grilaj din el, sau puteti decupa cu o forma, cum doriti.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu visine