Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

de Bucataras in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 2969 vizualizari

 

Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala. 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de faina de migdale
  • 4 linguri faina alba
  • 2 lingura smantana
  • esenta de rom/migdale
  • unt pt uns vasul
  • 400 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si faina de migdale:

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.  

Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade. 

Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni