Desert tarta cu pere si aluat foietaj

de Lau in Dulciuri, 12 Aug 2021 | 2320 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 50 g migdale
  • 7-8 pere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml apa
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si aluat foietaj:

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.

Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu caramel.

Asezam  perele curatate si stropite cu zeama de lamaie.Adaugam nuca si migdalele si dam la cuptorul incalzit cca 10 min cat sa se inmoaie putin perele.

Scoatem tava si adaugam aluatul care il intepam cu furculita.

Dam din nou tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Cu ajutorul manusilor de bucatarie rasurnam tava pe un platou sau o tava cu dimensiunile potrivite tavii in care am copt.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit