Desert tarta cu prune si lapte condensat

de Lau in Prajituri, 16 Noi 2018 | 3613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca vanilie
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura
  • 500 g prune fara samburi
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml lapte condensat
  • 3 linguri dulceata de zmeura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune si lapte condensat:

Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.

Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil sa mai fie nevoie de  faina.

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, taiem surplusul, intepam cu furculita.

Ungem baza cu dulceata, adaugam prunele si deasupra laptele condesat.

Din surplus facem un grilaj deasupra, eu am uns un pic cu laptele condesat, dam la cuptorul incalzit cca 30 -35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni