Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 21 Mai 2020 | 2118 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
De prima data cand am vazut aceasta tarta la Alex (multumesc tare mult pentru reteta), mi-a placut enorm si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc si eu! Am asteptat sa apara capsunile noastre parfumate si azi m-am apucat de treaba! Este atat de minunataaaa, ca nu va pot descrie in cuvinte! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcitor, dar voi puteti folosi zahar si am mai facut mici modificari fata de reteta ei! Cred ca ar trebui sa o fac saptamanal, ca sa ma satur de ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 160 gr unt
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 230 gr faina
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 250 gr crema de branza
    • 3 linguri indulcitor green sugar
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 15-17 capsuni + 1 lingura indulcitor
    • zeama de la 1/2 lime
    • 1 lingurita plina amidon
    • 1 albus de ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 30-40 de minute.

Umplutura: Intr-un vas puneti crema de branza cu indulcitorul si coaja de lime, amestecati bine cu o paleta. Dati crema la frigider 30 de minute.

Spalati capsunile bine, le stergeti cu niste servetele. Indepartati cozile, le taiati felii mai groase. Le stropiti cu zeama de lime, adaugati amidonul, indulcitorul si le amestecati usor.

Scoateti aluatul de la frigider, presarati faina pe masa de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat, nu prea subtire. Asezati-o pe hartie de copt. Puneti crema de branza peste, o nivelati, dar lasati marginea libera, fara crema. Asezati capsunile una cate una peste crema. Marginile aluatului le pliati spre interior, sa vina putin si peste capsuni. Deasupra puneti si din zeama lasata de capsuni, dar nu toata (mie mi s-a parut cam multa).

Transferati tarta cu tot cu hartie de copt intr-o tava (am folosit una de 24/37 cm). Albusul de ou il bateti spuma, iar cu un penson ungeti doar aluatul.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35 de minute, pana crusta devine aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O decorati cu menta, o portionati si serviti! 

Este mult prea delicioasa ca sa va opriti la o bucatica! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare aromate