Desert tarte cu ciocolata si fructe

de cristina1985 in Prajituri, 21 Iul 2018 | 1750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g cacao
  • 1 lg zahar pudra
  • un praf sare
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 7-8 lg apa rece
  • 1 ou
  • Crema :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Decor:
  • mure
  • ciocolata alba
  • coacaze
  • gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarte cu ciocolata si fructe:

Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute.

Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta, cerculete si se pun in fiecare forma, tapetata cu hartie de copt. Vor iesi 16 tarte. Peste aluatul din forme, se pune iar hartie de copt si boabe de fasole (care vor putea fi folosite la alte tarte), pentru a nu se umfla prea tare aluatul. Se coc 20 minute cu boabele de fasole si 5 minute fara ele.

Crema: frisca lichida se pune pe aragaz si se aduce la punctul de fierbere. Se opreste focul si se adauga ciocolata amaruie. Se lasa la racit, pana incepe sa se ingroase, cand puneti untul. Se amesteca, pana rezulta o crema fina. Se pune crema in fiecare tarta si se tin in frigider cel putin 2 ore.

Se orneaza cu fructe sau ciocolata alba, fistic (copt, nesarat ,macinat). Fructele se pot unge cu putina gelatina (eu am folosit 1/2 plic, dar mi-a ramas gelatina). Aceasta din urma se foloseste conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea -reteta nr. 100 !